maandag 19 september 2016

De wereld van de tekenfilm

Deze week maakten we kennis met de wereld van de tekenfilm.


De meester toonde één van de eerste Mickey Mouse cartoons. We leerden dat het heel veel werk en tekeningen vraagt om een tekenfilm te maken. Voor 1 seconde film, heb je al 24 tekeningen nodig. Bereken zelf dan maar eens hoeveel tekeningen dat zijn voor een langspeelfilm van anderhalf uur.
In het 4de leerjaar maakten we een flipboekje. Dat zijn tekeningetjes die je kort na elkaar doorbladert, waardoor het lijkt alsof ze bewegen. Bekijk het maar even in het volgende filmpje.


In het 5de leerjaar maakten we een thaumatroop. Dat is een ronddraaiende schijf die zo snel beweegt dat het lijkt alsof de twee tekeningen met elkaar versmelten. Dat komt omdat onze ogen trager zijn dan we denken. Onze ogen zien de twee beelden kort na elkaar, maar kunnen dit signaal niet snel genoeg naar onze hersenen doorsturen. Daardoor krijgen onze hersenen die twee beelden tegelijk te zien. Een wetenschappelijk experiment met knappe gevolgen dus. Bekijk het maar eens in het filmpje.
Ijverig aan het werk.

Het raam gebruiken we als lichtbak.
Het 6de leerjaar werkt deze week verder aan hun pixelkunst. Met gekleurde papiertjes hangen we C01 vol met de uitvergrotingen van onze eigen kunstwerken. Hieronder vind je foto's van de voorontwerpen, de kunstenaars aan het werk en de uiteindelijke resultaten in een filmpje.
Veel plezier!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten