donderdag 24 november 2016

Camera obscura

Hallo, mijn naam is Julie en ik wil juf worden.

Mijn vorige opleiding die ik volgde, was er één tot fotograaf, maar nu wil ik juf worden, juf Julie.

De voorbije 3 weken heb ik op donderdag de lessen media in het 6e leerjaar van meester Vincent overgenomen.

In deze lessen zijn we aan de slag gegaan met de camera obscura. De camera obscura, wat is dat?

Wel, op deze manier werden de allereerste foto’s gemaakt. Je kan van allerlei voorwerpen en/of ruimtes een camera obscura maken. Maar opgepast, er mag geen enkel lichtstraaltje binnen komen! Is dit in orde? 
Dan zorgen we ervoor dat er via een klein gaatje toch nog een beetje licht binnen kan komen, dit is de lens, zo kan er zich een beeld vormen! Wow, een beeld, hoe kan dat?! Dit beeld vormt zich op de achterliggende wand, achter de lens vormt er zich een beeld, maar niet zo maar een beeld. Dit beeld staat op zijn kop!

Samen met het 6e leerjaar gingen we de uitdaging aan om dit uit te testen. De leerlingen kregen de eerste les heel wat informatie over de werking van de camera obscura. De week erna hebben we in duo zelf een camera obscura geknutseld uit een schoendoos. Tijdens de laatste les hebben we deze afgewerkt. Zodra deze klaar was gingen de leerlingen zelf hun camera obscura uittesten.
Hun verbluffende camera’s kan je hieronder terugvinden.
Ik vond het enorm fijn om met deze klassen rond fotografie te werken.


Heb je zelf de kriebels gekregen om een camera obscura te maken? Dan kan dit, het enige wat je hoeft te doen is het stappenplan te volgen!


De week erna hebben we per 2 zelf een camera obscura geknutseld van een schoendoos. Hieronder zie je de schoendozen.

 


Tijdens de laatste les zijn de leerlingen met de camera obscura een beeld gaan maken. Het verbluffende resultaat ziet u binnenkort hieronder!


Ik vond het enorm fijn om met deze klassen rond fotografie te werken.

Juf Julie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten